Internationalisering met Erasmus & eTwinning

ONZE eTWINNING PROJECTEN OP EEN RIJ

2018 – 2019

De leerkrachten Engels gingen aan de slag met eTwinning. Ze begonnen met een Carnavalproject met een school uit Brussel, werkten een Cross Border Book Club uit en vonden een school in Istanbul waarmee ze samenwerkten met de laatstejaars die naar Istabul op laatstejaarsreis gingen.

2019 – 2020

Dit jaar werkten de leerlingen van 6 Verkoop een heel schooljaar aan een Zero waste project (met de school uit Brussel waarmee we al samenwerkten). Tijdens de lessen Engels, PAV (Project Algemene Vakken), Verkoop en Nederlands gingen de leerlingen hiermee aan de slag. Dit project werd beloond met een eTwinning Quality label. Ook ECO-schools en MOS (Milieuzorg Op School) wensten ons een dikke proficiat met dit project. Meer info over dit project vind je hier: https://www.facebook.com/pg/handelsschool.aalst/photos/?tab=album&album_id=1354159238077770

eTwinning projecten rond foto’s en social media (Instaphoto), rond budgetbeheer (Young people manage their budget)en global warming (the world is ours) startten in februari.

We begonnen tijdens de lessen Engels in de 3de graad TSO ook een project over het milieu ‘The world is ours’. Ook dit project kreeg een eTwinning Quality label, zowel een nationaal als een internationaal.
Na het nationaal kwaliteitslabel van eTwinning, kreeg onze school ook een European quality label voor het eTwinningproject ‘The World is Ours’. Dankzij het vlijtige werk van onze leerlingen en leerkrachten kregen wij deze fijne erkenning! We kozen bewust voor een project in verband met milieu omdat wij elke dag voelen hoe belangrijk het is om te ijveren voor een gezond milieu, biodiversiteit en een leefbaar klimaat voor mens en dier.

Dit jaar zouden de laatstejaars op reis naar Budapest gaan. Uiteraard vonden we via eTwinning een school die bereid was mee te werken aan dit project en met onze leerlingen schriftelijk en mondeling te communiceren over het leven in Budapest en de culturele en politieke verschillen tussen ons land en Hongarije. Helaas kon de reis wegens de Covid-19 pandemie niet doorgaan.

Wegens de coronamaatregelen konden we onze eTwinning projecten niet afwerken zoals we wilden. We werkten wel verder aan de projecten The world is ours en Zero Waste Challenge. Resultaten van deze projecten kan je vinden op onze Faceboekpagina en op de website die de leerlingen van 6 Verkoop voor het Zero waste project maakten: https://dehandelsschoolaalst.sharepoint.com/sites/ZeroWasteChallengeeTwinningProject2

2020 – 2021

Tijdens de lessen Engels, Geschiedenis, Frans en Duits werken de leerlingen van de 3de graad TSO aan het project ‘En route to 2030’. Dit project staat helemaal in het teken van the United Nations en the 17 sustainable development goals. We werken hier samen met 4 andere scholen.

De leerlingen van 5 en 6 Secretatiaat – Talen werken rond taalverwerving en het studeren van talen in het project ‘L@ngu@ges4all’. Ze zullen bekijken hoe je talen kan leren, hoe je woordenschat en grammatica best studeert, en hoe cultuur verbonden is met de taal. Hello from… Het eTwinning project L@ngu@ges4all werd afgetrapt op de Europese dag van de talen. De leerlingen van 6 Secretariaat – Talen besloten hallo te zeggen in onze drie landstalen, Engels en gebarentaal. Wist je dat het de afgelopen week ook de week van de gebarentaal was? Bekijk hun filmpje op onze Facebookpagina en hier: https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR1WVylkh9CnXWDXCL6jhWRAjyn-F63a0NzZ8K46DlPoh8CM4wwwYyNrnoE&v=vrXY1W0xgTI&feature=youtu.be

Onze leerlingen van Secretariaat-Talen zijn ook helemaal klaar voor het 2 eTwinning projecten rond talen waarbij ze dit jaar hun creativiteit en talenkennis kunnen laten schitteren! Het 2de project kunnen we uitwerken dan Basisschool De Krekel in Haaltert. Wij mogen samen met hun leerlingen werken rond taal. Onze leerlingen leren opdrachten uitwerken, contact opnemen en instructies geven. De leerlingen van de basisschool leren op een creatieve manier iets bij over taal.

De leerlingen van 6 Verkoop herhalen het Zero Waste project met partners uit Turkije en Roemenië.

Volg onze projectien via de nieuwsberichten op deze site, en op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=handelsschool.aalst&set=a.1746829188810771

ONZE ERASMUS-PROJECTEN OP EEN RIJ

2018-2019

Buitenlandse stage voor 6 Informaticabeheer in samenwerking met Scholengroep Zelzate.

2019 – 2020

Buitenlandse stage voor 6 Informaticabeheer kon helaas niet doorgaan wegens Covid-19.

2020 – 2022

Nieuwe deuren gaan open voor onze leerlingen, en collega’s en we stappen spannende projecten binnen!
We zijn heel fier dat ons Erasmus+ project Sales, dat staat voor Students Actively Learning Entrepreneurial Skills, werd goedgekeurd. Onze leerlingen uit de studierichtingen Verkoop en Handel zullen de komende twee jaar samen werken met leerlingen uit Turkije, Bulgarije, Tsjechië en Roemenië. Dit project zou van start gaan in september 2020, maar uiteraard kunnen onze leerlingen en leerkrachten nu niet op uitwisseling gaan.