Toerisme

De basisvorming is dezelfde in  alle studierichtingen. Het verschil zit in het specifiek gedeelte.

Na het behalen van je diploma ben je  prima voorbereid om verder te studeren aan een hogeschool om een professionele bachelor of een graduaatsdiploma te behalen.  Ook ben je voorbereid om te gaan werken doordat je één of meerdere beroepskwalificaties behaalde.

Toerisme

In deze studierichting verwerf je inzicht in hoe de algemene actualiteit, geopolitieke situatie in de wereld, de evolutie van welvaart en welzijn en technologische innovaties grote invloed kunnen hebben op de ontwikkelingen die zich voordoen in de toeristische sector.

Zelfstandige organisatie van toeristische en recreatieve arrangementen voor binnen- en buitenlandse klanten, onthaal van gasten op binnen- en buitenlandse bestemmingen en events, interculturele communicatie in het Nederlands, Frans en Engels: dat zijn de belangrijkste klemtonen binnen deze opleiding.

Je houdt van teamwork, je hebt een open en kritische geest ten opzichte van andere mensen en culturen, je kan goed opschieten met klanten van alle leeftijden, … Beantwoord je aan dit profiel, dan is de studierichting Toerisme echt een ideale keuze voor jou.

Beroepskwalificatie: Host

 

Lessentabel 3de jaar 4de jaar
Basisvorming
Levensbeschouwing 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Nederlands 3 3
Frans 2 2
Engels 2 2
Geschiedenis en burgerschap 1 2
Artistieke expressie 1 0
Aardrijkskunde 1 1
Natuurwetenschappen 1 1
Wiskunde 2 3
Specifiek gedeelte
Toerisme 8 7
       Onthaal 4 4
       Organisatie 4 3
Functioneel Nederlands 1 1
Functioneel Frans 2 2
Functioneel Engels 2 2
Complementair
Vrije ruimte 2 2
Totaal 32 32