Moderne technologische infrastructuur

De technologie staat niet stil en onze school blijft mee in beweging. Je vindt dan ook de laatste nieuwe technologische snufjes in het onderwijs op onze campus. Onze leerlingen en ouders kunnen gebruik maken van volgende moderne infrastructuren:

• Up-to-date computernetwerk met nieuwste hardware en software, klaslokalen met smartboard en laptop, open leercentrum voor de leerlingen en wifi op de hele campus.
  • Gratis computerprogramma’s om op school en thuis gratis te gebruiken via RDWeb: de leerlingen hebben van thuis uit toegang op de servers, gemaakte oefeningen en op de persoonlijke map en t

ot alle programma’s geïnstalleerd op de PC’s en servers van de school.

• Gebruik Smartschool voor communicatie, punten, digitale agenda,… voor leerlingen en ouders
  • Lokalen uitgerust met digitale borden
  • Individueel opslagcapaciteit op de server van de school te bereiken van thuis ook (via RDWeb).

•

Een academic account van microsoft om de software gratis te installeren op de computers thuis.
  • Een extern mailadres @handelsschoolaalst.be.

•

Gebruik van digitaal open leercentrum.