Toerisme

De basisvorming is dezelfde in alle studierichtingen. Het verschil zit hem in het specifiek gedeelte.

Na het behalen van je diploma ben je prima voorbereid om verder te studeren aan een hogeschool om een professionele bachelor of een graduaatsdiploma te behalen. Ook ben je voorbereid om te gaan werken doordat je één of meerdere beroepskwalificaties behaalde.

Profiel toerisme

Organisatie van toeristische en recreatieve arrangementen voor binnen- en buitenlandse klanten, onthaal van gasten op binnen- en buitenlandse bestemmingen en events, interculturele communicatie in het Nederlands, Frans en Engels: dat zijn de belangrijkste klemtonen binnen deze opleiding.

Je houdt van teamwork, je voelt je als een vis in het water in een multicultureel gezelschap, je kan goed opschieten met klanten van alle leeftijden. Beantwoord je aan dit profiel, dan is de studierichting Toerisme echt een ideale keuze voor jou.

Na de derde graad kan je kiezen op verder te studeren aan een hogeschool in richtingen zoals Toeristische organisatie, Tour Operating, Hotelmanagement, Event Management. Maar je kan ook direct gaan werken in functies zoals binnen- of buitenlandse gastvrouw of gastheer, ‘meeter & greeter’ binnen openbare diensten, mede-organisator van events.

Beroepskwalificatie: host.

 

Lessentabel

5de jaar

6de jaar

Basisvorming

16

17

Levensbeschouwing 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Nederlands 3 2
Frans 2 2
Engels 2 2
Geschiedenis en burgerschap 1 2
Aardrijkskunde 1 1
Wiskunde 2 2
Natuurwetenschappen 1 1
Economische en financiële competenties 0 1

Specifiek gedeelte

14

13

Toerisme 9 8
       Onthaal 4 4
       Organisatie 5 4
Functioneel Nederlands 1 1
Functioneel Engels 2 2
Functioneel Frans 2 2

Complementair gedeelte

2

2

Vrije ruimte 2 2

Totaal

32

32

Artistieke expressie (1 uur op graadsbasis):  we voorzien hier geen apart uur voor, maar koppelen deze doelen aan projecten en uitstappen.