Derde Graad TSO Toerisme

We maken van jou een boeiende professional met kennis in een bloeiende sector: toerisme is één van de grootste werkverschaffers wereldwijd!

  • Voor vlotte en gedreven teamplayers met aanleg voor talen, interesse in kunst en cultuur, natuur en menselijke contacten
  • Voor enthousiastelingen die extravert zijn en sterk in communicatie.
  • Je leert zelfstandig alles afhandelen dat verband houdt met het informeren en adviseren van klanten, en het verkopen en afhandelen van reizen op verzoek. Informatie opzoeken en selecteren, een reis samenstellen en administratief afhandelen, klachten opvangen en afhandelen, onthaal- en verkoopgesprekken voeren, spelen hierin een voorname rol.
  • De praktische talenaanpak: klantgericht informatie en advies in verschillende talen (Nederlands, Frans, Engels en Duits) kunnen verstrekken. De nadruk ligt hierbij op het kunnen ‘vertalen’ van de toeristische kennis naar de specifieke klant.
  • Toerisme in Actie: Elke vrijdag én twee halve dagen per week worden de traditionele lessen ingeruild voor uitdagende opdrachten die volledig afgestemd zijn op toerisme. Zo krijg je geregeld les van meerdere leerkrachten tegelijk. Je leert actief in de levensechte context van een toerismelokaal dat ingericht is als reisbureau of in een computerklas of op het terrein zelf via stages, lessen op verplaatsing, workshops en praktijkoefeningen. Gastsprekers, bezoek aan steden en musea, een GWP naar het buitenland zorgen voor extra ervaringen.
  • Vanaf 5 Toerisme volgen de leerlingen praktijklessen op verplaatsing: de leerlingen proeven verschillende jobs binnen de sector, in een reisbureau, een toeristische dienst, een hotel, enz.

We werken samen met organisaties zoals Reizen Muylaert, Hotel Royal Astrid, Jeugdherberg De Draecke, toeristische dienst stad Dendermonde, Rodimo – rondvaarten op de Dender en de Leie, Christos Kritikos – professioneel reisbegeleider in Brussel en de toeristische dienst van de stad Aalst.

Bekijk hier de lessentabel van de derde graad TSO Toerisme.

 

5 6
Basisvorming
Levensbeschouwing 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Nederlands 3 3
Frans 3 3
Engels 3 3
Wiskunde 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
Natuurwetenschappen 1
Specifiek gedeelte
Duits 3 2
Toerisme in Actie 14 14