3 x leesplezier

Boekentroef!

2022 – 2023

Officieel sloten we het 2-jarig Boekentroef! project eind juni 2022 af. Hier stopt het verhaal echter niet! Zowel Marianne Gees als Jan Beernaert zijn nu officieel leesbegeleider en volgden de Shared reading-opleiding. We blijven dus ook dit schooljaar voorlezen voor onze leerlingen, samen praten over verhalen en gedichten, en leerlingen verder opleiden tot Boekentroevers.

2021 – 2022

In september 2021 kregen we van het Lezerscollectief een prachtig boekenpakket. Leerkracht Marianne Gees volgde immers de opleiding tot leesbegeleider via het Boekentroef-project. In januari 2022 werden ook onze leerlingen opgeleid tot voorlezer en leesbegeleider.

 

2020 – 2021

We kregen heel tof nieuws in september 2020: we mochten deelnemen aan het Boekentroef-project! Leerkracht Engels Marianne Gees, die ook samen met leerlingen en collega’s wekelijks leest in de leesclub Le Club (Comité Lezers Und Booklovers) gaat er samen met haar lezers, het taalteam en alle andere leerlingen en collega’s een letterlijk avontuurlijk project van maken.

We mochten dankzij dit project 720 euro investeren in de leesclub. Om dit geld wijs te gebruiken, riepen we de kennis en knowhow van onze leerlingen Onthaal & Public Relations in. Zij maakten een PR-plan en een logo, zorgden voor een gepaste huisstijl, en mochten natuurlijk ook mee beslissen waar we het geld aan zullen besteden. Ze kregen ook inspraak in de inrichting van de leesclub. Dat is belangrijk, want de Le Club is een deel van de Teams Class, waar de leerlingen van de 3de graad les Engels krijgen.

 

 

Le Club

In leesclub Le Club (Comité Lezers Und Booklovers) kunnen leerlingen en collega’s elke dinsdagmiddag samen lezen, verhalen vertellen en genieten van een koekje, chocomelk en koffie. Samen gaan we op reis in de wondere wereld van verhalen.

Meer info over dit project vind je op https://praktijkgerichtonderzoek.odisee.be/?q=projecten/boeken-troef..

Nieuws: leesclub Le Club krijgt make-over

Nieuws: leerlinge Onthaal & PR maken logo voor Le Club

Nieuws: Opleiding Lezerscollectief

Nieuws: Raymonda Verdyck bezoekt Le Club

Nieuws: Het Lezerscollectief interviewt leerlingen 6 Onthaal & PR en leerkracht Marianne Gees

Nieuws: Boekentroef en Het Lezerscollectief: samen sterke verhalen lezen in Le Club

 

 

Bibliotheek

Alle boeken uit Le Club staan in het systeem! Neem gerust een kijkje of er voor jou iets tussen staat!