3 x leesplezier

Boekentroef!

We kregen heel tof nieuws in september 2020: we mogen deelnemen aan het Boekentroef-project! Leerkracht Engels Marianne Gees, die ook samen met leerlingen en collega’s wekelijks leest in de leesclub Le Club (Comité Lezers Und Booklovers) gaat er samen met haar lezers, het taalteam en alle andere leerlingen en collega’s een letterlijk avontuurlijk project van maken.

We mogen de komende twee jaar 720 euro investeren in de leesclub. Om dit geld wijs te gebruiken, gaan we de kennis en knowhow inroepen van onze leerlingen Onthaal & Public Relations. Zijn zullen onze leesclub van een gepaste huisstijl voorzien, voor promo zorgen, en mogen natuurlijk ook mee beslissen waar we het geld aan zullen besteden. Ze krijgen ook inspraak in de inrichting van de leesclub. Dat is belangrijk, want de Le Club is een deel van de Teams Class, waar de leerlingen van de 3de graad les Engels krijgen.

In september 2021 kregen we van het Lezerscollectief een prachtig boekenpakket. We volgen immers de opleiding tot leesbegeleider via het Boekentroef-project. In januari 2022 kunnen ook onze leerlingen opgeleid worden tot voorlezer en leesbegeleider.

 

Le Club

In leesclub Le Club (Comité Lezers Und Booklovers) kunnen leerlingen en collega’s elke dinsdagmiddag samen lezen, verhalen vertellen en genieten van een koekje, chocomelk en koffie. Samen gaan we op reis in de wondere wereld van verhalen.

Meer info over dit project vind je op https://praktijkgerichtonderzoek.odisee.be/?q=projecten/boeken-troef..

Nieuws: leesclub Le Club krijgt make-over

Nieuws: leerlinge Onthaal & PR maken logo voor Le Club

Nieuws: Opleiding Lezerscollectief

Nieuws: Raymonda Verdyck bezoekt Le Club

Nieuws: Het Lezerscollectief interviewt leerlingen 6 Onthaal & PR en leerkracht Marianne Gees

Nieuws: Boekentroef en Het Lezerscollectief: samen sterke verhalen lezen in Le Club

 

 

Bibliotheek

Alle boeken uit Le Club staan in het systeem! Neem gerust een kijkje of er voor jou iets tussen staat!