Wekelijkse middagactiviteiten

Op school zijn er wekelijks activiteiten voor de leerlingen en collega’s tijdens de middagpauze:

Op maandag kan er gesport worden, op dinsdagmiddag kan je gezellig een boek of tijdschrift komen lezen in Le Club in the Teams Class en op vrijdag kan je met de Schalkse Schakers meespelen.

Sporten op maandag

Op maandag zijn er binnen én buiten begeleidende  sportactiviteiten door Kevin Thienpont. Deze activiteiten zullen tijdig aangekondigd worden en meneer Thienpont zorgt voor professionele begeleiding en een gevarieerd sportaanbod.

Info:

 

Boekenleesclub Le Club: Comité Lezers Und Booklovers

Elke dinsdagmiddag kan je in Le Club komen lezen. Breng je eigen boek mee of leen er een uit onze collectie!

Samen lezen we in the Teams Class, waar je boeken kan lezen en ontlenen. Zoek je lievelingsauteur of ontdek nieuwe pareltjes tussen de vele romans, reisgidsen, feel goodboeken, Boekentoppers, biografiën over politici en sporters, waargebeurde verhalen, strips….

Je vindt er boeken in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. Er wordt gezorgd voor koffie en koekjes, samen zorgen we ervoor dat we onze fantasie de vrije loop laten, dat we ons brein sterker maken en stress verminderen!

Le Club is een leesclub voor alle leerlingen en collega’s in alle talen: Frans, Nederlands, Duits en Engels. Vandaar ook onze naam, waarin je deze vier talen herkent. Join Le Club, omdat lezen je wereld verruimt!

Elke dinsdagmiddag: My Tuesday is fully booked!

Volg alle initiatieven van onze leesclub hier!

Info:

Schaakclub De Schalkse Schakers

De Schalkse Schakers zetten de schaakborden klaar elke vrijdag om 12u in de studie.

Iedereen is welkom, want schaken is goed voor iedereen!

Je hoeft niet te kunnen schaken om deel te nemen.

Uit onderzoek blijkt dat leerlingen die schaken, op school beter presteren als het gaat om vaardigheden als logisch denken, problemen oplossen, rekenvaardigheid, ruimtelijk inzicht en je concentreren. Als dat geen reden is om naar de schaakclub te komen!

Info: