Wekelijkse middagactiviteiten

Op school zijn er wekelijks activiteiten voor de leerlingen en collega’s tijdens de middagpauze:

Op maandag kan er gevoetbald worden met de Traders Cup, op vrijdag kan je met de Schalkse Schakers meespelen, en op dinsdagmiddag kan je gezellig een boek of tijdschrift komen lezen in Le Club in the Teams Class.

  • Schaakclub De Schalkse Schakers

De Schalkse Schakers zetten de schaakborden klaar om 12u in de studie. Iedereen is welkom, want schaken is goed voor iedereen! Je hoeft niet te kunnen schaken om deel te nemen.

Uit onderzoek blijkt dat leerlingen die schaken, op school beter presteren als het gaat om vaardigheden als logisch denken, problemen oplossen, rekenvaardigheid, ruimtelijk inzicht en je concentreren. Als dat geen reden is om naar de schaakclub te komen!

Info: Wouter Braet (Wouter.Braet@Handelsschoolaalst.be)

  • Boekenleesclub Le Club: Comité Lezers Und Booklovers

Le Club is een leesclub voor alle leerlingen en collega’s in alle talen: Frans, Nederlands, Duits en Engels. Vandaar ook onze naam, waarin je deze vier talen herkent. Join Le Club, omdat lezen je wereld verruimt!

Elke dinsdagmiddag: My Tuesday is fully booked!

Samen lezen we in the Teams Class, waar je boeken kan lezen en ontlenen. Zoek je lievelingsauteur of ontdek nieuwe pareltjes tussen de vele romans, reisgidsen, feel goodboeken, Boekentoppers, biografiën over politici en sporters, waargebeurde verhalen, strips…. Je vindt er boeken in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. De leerkracht zorgt voor een kopje thee en koekjes, samen zorgen we ervoor dat we onze fantasie de vrije loop laten, dat we ons brein sterker maken en stress verminderen! Koffie, thee, chocomelk en koekjes staan elke week klaar!

Info: Marianne Gees (marianne.gees@handelsschoolaalst.be)

  • The tradersCup: voetbaltoernooi

Omdat we willen werken aan een gezonde geest in een gezond lichaam, kan iedereen meedoen aan de Traders Cup, een intern voetbaltoernooi. De wedstrijden vinden op maandagmiddag plaats in de turnzaal. De finale wordt gestreden in mei.

Info: Thomas Van Hoorde (Thomas.Vanhoorde@handelsschoolaalst.be) en Matthias Van den Bergh (matthias.vandenbergh@handelsschoolaalst.be)

  • Schoolkrant De Kwettereir

Sinds 2015 worden we op verrassende tijdstippen verblijd met een schoolkrantje De Kwettereir. Omdat we met onze tijd mee willen gaan, kan je enkel op aanvraag en bij Jimi Bauwens of bij Lieve De Winter op het leerlingensecretariaat een papieren exemplaar meepikken. De Kwettereir verschijnt immers in digitale vorm en wordt via ons digitaal platform Smartschool verspreid.

Commentaar en feedback zijn steeds welkom bij de redactieleden. Ook wie graag de redactie versterkt, kan steeds een PB sturen of contact opnemen met Wouter Braet (Wouter.Braet@handelsschoolaalst.be).