Milieuzorg Op School (MOS)

GO! De Handelsschool Aalst is een groene school midden in de stad. Ook tijdens schooljaar 2018-2019 willen onze Mossers een heleboel bereiken. Volg onze groene avonturen ook op onze Facebookpagina en in dit album https://www.facebook.com/pg/dehandelsschool.aalst/photos/?tab=album&album_id=503610509799318

In 2016, 2018 en 2021 behaalde onze school het groene logo van Eco Schools: de Green Flag van Eco-Schools wappert boven onze picknickweide.

Iedereen kan meewerken met het MOS-team. We hebben immers een heleboel activiteiten: zwerfvuilacties, boekenhotel en spullenruilkast, insectenhotel in de binnentuin, vergroening van de school, Dikke truiendag, FataMOSgana (groene week boordevol uitdagingen voor de ganse school), Curieuzeneuze, Levensloop… Via Smartschool wordt iedereen steeds uitgenodigd voor de vergaderingen en activiteiten.

Tijdens de lessen wordt er ook gewerkt aan Milieuzorg Op School. Tijdens de lessen Engels 3de graad werken de leerkrachten van de Teams Class rond het klimaat met eTwinning projecten rond de 17 Sustainable Development Goals en het klimaat. Er wordt hier in de 3de graad Kantoor en Verkoop ook vakoverschrijdend aan gewerkt tijdens de lessen Engels, Nederlands en Project Algemene Vakken.

De coronatijd is ook voor het MOS-team geen makkelijke periode geweest. Hoe mensen samen brengen als je niet mag samen komen? We hopen wel dat iedereen door deze crisis inziet hoe belangrijk het is dat we resepctvol omgaan met het milieu, de dieren en onze medemensen, dat de klimaatcrisis niet het enige probleem is waar we dringend iets aan moeten doen, dat we samen verder geraken op weg naar een duurzame wereld.

Info: Marianne Gees (marianne.gees@handelsschoolaalst.be) en Kristien Renneboog (kristien.renneboog@handelsschoolaalst.be)