Buitenlandse stage voor 6 Informaticabeheer en 6 Boekhouden-Informatica

03 sep 2018

Dat je met een goede talenkennis heel ver geraakt, weten we al heel lang op onze school. Vanaf volgend schooljaar sturen we daarom onze stage-leerlingen naar het buitenland. Dankzij een samenwerking met Erasmus, dat het dossier goedkeurt en de kosten financiert, en drie andere scholen, kunnen de zesdejaarsleerlingen van de richtingen Boekhouden-Informatica en Informaticabeheer volgend schooljaar op buitenlandse stage naar Groot-Brittannië, Frankrijk of Italië.

Een buitenlandse stage is niet alleen een fantastisch avontuur waarbij leerlingen op korte tijd enorm veel bijleren op persoonlijk vlak, op vlak van zelfstandigheid en talenkennis. Ze leren leven en werken in een interculturele en internationale omgeving, het verruimt hun blik op de wereld en het is een voorbereiding op een eventuele internationaal getinte studieloopbaan of carrière.

De leerlingen krijgen dankzij Erasmus een beurs voor de reis- en de verblijfskosten. Alles behalve de middagmalen en de persoonlijke uitgaven zijn inbegrepen in deze financiële tussenkomst. De zesdejaarsleerlingen van de richtingen Boekhouden-Informatica en Informaticabeheer moeten solliciteren voor deze buitenlandse stage met een motivatiebrief.

Er zijn drie Europese locaties waar onze leerlingen terecht kunnen: Aubenas (Frankrijk), Cesenatico (Italië) en Newbury (Groot-Britannië). De leerlingen volgen er twee weken stage en verblijven ter plaatse bij gastgezinnen.