English Theatre Company 21/1

21 jan 2019

In het kader van de lessen Engels en de vakoverschrijdende socio-culturele eindtermen gaan de leerlingen van de 1ste graad naar een Engels toneelstuk ‘Checkmate’ van The English Theatre Company in zaal CC De Werf in Aalst op maandag 21 januari 2019.

ETC is een Engelse toneelgroep die voorstellingen geeft aan leerlingen Engels als vreemde taal en hier meer dan 20 jaar ervaring mee heeft in diverse Europese landen, en al 8 jaar bij ons op school. De acteurs bezorgen de kijkers een wervelende theatrale ervaring, waarbij ze ook de leerlingen op het podium roepen en actief bij het gebeuren betrekken. The English Theatre Company is gekend om zijn grappige stukken, leuke woordspelingen en fijne humor. Ook dit stuk zit boordevol humor! Meer informatie vind je ook op http://www.englishtheatrecompany.com

Toneel 1ste graad: Het stuk Time apart gaat over de familie Johnson, een bijzondere familie met vreemde gewoontes: vader is altijd dingen aan het maken terwijl moeder leeft in een wereld van soaps, reality shows en gezondheid. Op een dag krijgt hun zoon Barry de kans om terug te gaan in de tijd en te bekijken hoe ze vroeger waren, hoe ze zo veranderd zijn en hoe ze misschien een betere familie kunnen worden.

Toneel 2de graad: ‘What if?’ gaat over keuzestress en beslissingen moeten maken. Op school krijg je hier heel veel mee te maken: je moet nu keuzes maken voor een toekomst waarvan je niet weet hoe ze er zal uitzien. Ouders, leerkrachten en vrienden kunnen je wel helpen, maar wat kan je zelf doen?

Stuk 3de graad: Checkmate is een surreële klucht die het midden houdt tussen satire van een Agathe Christie detectiveverhaal en een overdreven soapserie. Het is een komisch interactief stuk waarin de klassieke moordverhalen op de korrel genomen worden. Denk aan het gezelschapsspel Cluedo dat herschreven werd als een soapserie en je vangt al een glimp op van Checkmate.