Klimaatplan maken tijdens de lessen Engels

11 feb 2019

De leerlingen van 5TSO werken tijdens de lessen Engels aan een Joint (Ad)venture (een groepswerk) over klimaatverandering. Wij willen hen aanmoedigen om over hun houding tegenover het milieu en het klimaat na te denken. Dit onderwerp belangt iedereen aan: alle mensen over de hele wereld zijn betrokken bij dit wereldprobleem en het is van het grootste belang dat we hier de gepaste aandacht aan schenken.

Bovendien willen we hen leren kritisch na te denken en zelf opzoekingswerk te verrichten. daarom dat het belangrijk is dat ze leren welke bronnen gebruikt kunnen worden.

In België, en in heel Europa, zijn er sinds januari protesten: elke donderdag protesteren de studenten tegen het onvermogen en de onwil van regeringen en wereldleiders om een echt klimaatplan uit te werken.
Ook leerkrachten en leerlingen van onze school gingen op 27 januari mee betogen voor een schoner milieu en aandacht voor een klimaatplan.

We gaan nu uitzoeken waarom zo veel mensen kwaad zijn en van onze regering eisen om een echt klimaatplan uit te werken.

Daarna gaan onze leerlingen aan de slag om zelf een beknopt klimaatplan te maken: ze bedenken wat wij als individuele burgers kunnen doen, wat de regeringsleiders van landen kunnen doen, wat Europa kan doen.