3de Fata MOSgana project week op gang getrapt door schepen Katrien Beulens

20 mei 2019

De uitdagingen zijn nog maar pas voorgesteld, en de eerste foto’s en filmpjes komen al binnen!

De leerlingen van 6 Toerisme hebben zich voorgenomen om deze Fata MOSgana-wedstrijd te winnen. Ze zijn alvast begonnen met de gymnastiekoefeningen en volgenden tijdens de middagpauze, samen met andere leerlingen en leerkrachten, de workshop ‘Een gezonde levensstijl’.

Deze workshop ‘Een gezonde levensstijl’ van leerkracht Davy Van Boxstael heeft succes: nogal wat leerlingen en collega’s willen wel wat meer horen over hoe gezonder te gaan leven en aandacht te besteden aan gezonde voeding en beweging.

Natuurlijk is er ook aandacht voor het drinken van kraantjeswater, en de actie #ikdrinkkraanwater

Staan deze week nog op het programa:

– Dinsdag: workshop Smoothies maken (OLC TV)

– Donderdag: knutselen met wegwerpmateriaal (OLC TV)

– Vrijdag: interactief parcours met opdrachten en vragen rond milieu (Turnzaal).

Elke middag wordt er op de speelplaats muziek gedraaid, kunnen de leerlingen touwtje springen en een fiets/step/skateparcours afleggen (zoals tijdens de dikke truiendag duurzame mobiliteit – klimaatflandriens).

De 5 uitdagingen zijn de volgende:

1. Duurzaam vervoer: Kom jij op een duurzame manier naar school? Met de fiets, te voet, openbaar vervoer of doe je aan carpooling? Zet je fiets in de frisgroene fietsenstalling en word lid van de 7 km-club.

2. Ochtendgym: De bewegingskalender: op Smartschool vind je de oefeningen die je elke ochtend samen moet doen. Here we go!

3. Elke klas zoekt een kleurrijk plantje om in de binnentuin of op de picknickheuvel te planten. Ook de klassen mogen versierd worden met frisse plantjes!

4. Maak een gezonde groene foto met je klasgroep. Lees meer over de actie #ikdrinkkraanwater en bespreek met je klas en titularis hoe je met dit thema een interessante foto kan maken.

5. Neem deel aan de middagactiviteiten, georganiseerd door de leerlingen van 4 Handel en hun leerkracht Thomas Van Hoorde, en leerkracht LO Davy Van Boxstael. Kijk op de weekplanning welke activiteiten je kan bijwonen.