Welzijnsactie: Zit je met iets? Praat erover!

27 sep 2019

De werkgroep Welzijn lanceert, in samenwerking met het directieteam en de leerlingbegeleiding, onder het motto “samen veerkrachtig” een welzijnsactie op school van 1 tot 10 oktober 2019. Tijdens deze periode wil men iedereen op school die het mentaal moeilijk heeft een hart onder de riem steken. We hebben het allemaal wel eens moeilijk, maar met behulp van verschillende workshops wil men duidelijk maken dat wij hier naar jou luisteren en bereid zijn om te helpen. Het is immers oké om je niet oké te voelen.

Schrik dus niet als er tijdens deze dagen, in alle talen die in onze school worden onderwezen, quotes opduiken om dit thema in de kijker te zetten. Daarnaast kunnen de leerlingen deelnemen aan één of meerdere workshops, waarin er tools worden aangereikt om rust te krijgen in je hoofd én in je lichaam. Rust die iedereen kan gebruiken wanneer het leven even te zwaar aanvoelt.

Wat staat er allemaal op het programma:

Dinsdag 1 oktober:
’s Ochtends: ontvangst aan de schoolpoort met een lach. Een glimlach kan namelijk wonderen doen!
Tijdens de middag (12.00 u. – 12.30 u.): workshop creativiteit stimuleren via spreuken, gedichten en quotes.

Donderdag 3 oktober: (12.00 u. – 12.30 u.)
Workshop ademhaling en body scan: je ademhaling gebruiken als krachtige bron om tot rust te komen.

Vrijdag 4 oktober: (12.00 u. – 12.30 u.)
Workshop beweging en muziek: tijdens de middagpauze zal er muziek worden afgespeeld op de speelplaats. Wie dat wil, kan vrij bewegen op muziek of meedoen aan ropeskipping.

Maandag 7 oktober: (12.00 u. – 12.30 u.)
Workshop mandala’s tekenen en inkleuren: bereik de hoogste concentratie tijdens het mandalatekenen, een nieuwe vorm van meditatie die rust, ontspanning en plezier brengt.

Dinsdag 8 oktober: (12.00 u. – 12u30)
Workshop voetreflexologie: via massage van reflexpunten op de voeten wordt volledige relaxatie van het lichaam bereikt, maar wordt ook nog eens je gezondheid positief gestimuleerd.

Donderdag 10 oktober: (12.00 u. – 12.30 u.)
Herhaling workshop ademhaling en body scan: dezelfde workshop van donderdag 3 oktober wordt nog eens hernomen. Het belang van een goede ademhaling wordt hierdoor nog eens aangestipt.