Buitenlandse stage voor 6 Informaticabeheer en 6 Boekhouden-Informatica

13 jan 2020

Ook dit jaar gaan enkele leerlingen uit 6 Informaticabeheer en 6 Boekhouden-Informatica op buitenlandse stage.

Dat je met een goede talenkennis heel ver geraakt, weten we al heel lang op onze school. Daarom sturen we onze stage-leerlingen ook naar het buitenland. Dankzij een samenwerking met Erasmus, dat het dossier goedkeurt en de kosten financiert, en drie andere scholen, kunnen de zesdejaarsleerlingen van de richtingen Boekhouden-Informatica en Informaticabeheer ook dit schooljaar op buitenlandse stage.

Een buitenlandse stage is niet alleen een fantastisch avontuur waarbij leerlingen op korte tijd enorm veel bijleren op persoonlijk vlak, op vlak van zelfstandigheid en talenkennis. Ze leren leven en werken in een interculturele en internationale omgeving, het verruimt hun blik op de wereld en het is een voorbereiding op een eventuele internationaal getinte studieloopbaan of carrière.

De leerlingen krijgen dankzij Erasmus een beurs voor de reis- en de verblijfskosten. Alles behalve de middagmalen en de persoonlijke uitgaven zijn inbegrepen in deze financiële tussenkomst. De zesdejaarsleerlingen van de richtingen Boekhouden-Informatica en Informaticabeheer moesten solliciteren voor deze buitenlandse stage met een motivatiebrief.