English Theatre Company: Engels toneel in CC De Werf voor alle leerlingen

14 jan 2020

Voor de 9de keer al gingen alle leerlingen naar een Engels toneelstuk van The English Theatre Company in CC De Werf in Aalst.

ETC is een Engelse toneelgroep die voorstellingen geeft aan leerlingen Engels als vreemde taal en hier meer dan 20 jaar ervaring mee heeft in diverse Europese landen, en al 9 jaar bij ons op school. De acteurs bezorgen de kijkers een wervelende theatrale ervaring, waarbij ze ook de leerlingen op het podium roepen en actief bij het gebeuren betrekken.

Het stuk Serendipity, voor de 1ste graad, dat zoveel betekent als iets ontdekken of uitvinden waar je niet naar op zoek was, gaat over plezier vinden in dingen leren, ook op school tijdens de lessen.

Not one of us, voor de 2de graad, gaat over intolerantie en over een culture clash op school. Jack is nieuw op school. Hij is anders, praat anders, kleedt zich anders. Hoe gaat hij hiermee om, en hoe gaan de anderen hiermee om?

De leerlingen van de 3de graad gingen kijken naar Best of All possible worlds. In het jaar 2054 zijn de bedrijfswereld en de media staatsorganisaties geworden die alles controleren. Partijpolitiek is entertainment geworden. De Partij houdt één van haar maandelijkse events in CC De Werf. Best of all possible worlds is een sarcastisch en komisch stuk met muziek en sketches, en is gebaseerd op boeken als 1984 en Brave New World.

Tijdens de lessen Engels kregen de leerlingen theateretiquette en werden voorbereid op de inhoud van het toneelstuk.

The English Theatre Company is gekend om zijn grappige stukken, leuke woordspelingen en fijne humor. Ook deze interactieve stukken zaten boordevol humor!

Dankzij de actieve inbreng van dappere leerlingen werden de stukken nog beter!