Nieuwe huisstijl en nieuw logo

16 jan 2020

GO! Handelsschool Aalst past haar huisstijl aan: een nieuw logo en licht gewijzigde naam. Dit gaat samen met een krachtige mission statement waarin ondernemen, organiseren en communiceren centraal staan.

Het directieteam van GO! Handelsschool Aalst heeft in samenwerking met het PR-team van de school én leerlingen van 6 OPR gekozen voor een vernieuwde huisstijl. Deze voormiddag vond de voorstelling van het nieuwe logo plaats. In dit logo spelen de kleuren groen en blauw een belangrijke rol. Daarnaast kiest de school voor een licht gewijzigde naam: GO! Handelsschool Aalst i.p.v. GO! Dé Handelsschool. Met deze wijzigingen komt ook een nieuwe mission statement: een fris verhaal waarin naast het welzijn van de leerlingen ook de ondernemerschap, organisatietalent en communicatief vermogen centraal staan.

De groene kleur in het logo geeft aan dat de school met beide voeten stevig op de grond staat, het blauw wijst op het feit dat de leerlingen met hun hoofd in de wolken plannen moeten kunnen maken voor de toekomst. Groen verwijst ook Milieuzorg Op School: onze school een MOS-school is die zich engageert om als ‘duurzame, straffe school’ mee te werken aan een duurzame toekomst. Het blauw staat symbool voor ‘met ons hoofd in de wolken’: we dromen over het maken van geëngageerde plannen in mooie toekomst.

Het nieuwe logo en de lichtjes gewijzigde naam sluiten ook naadloos aan bij de mission statement van de school waarin ondernemen, organiseren en communiceren centraal staan. Deze ‘skills voor het leven’ zijn vaardigheden die van heel groot belang zijn om later actief deel te nemen aan de maatschappij. Naast deze drie kernvaardigheden, komen ook nog andere skills ruimschoots aan bod: sociale vaardigheden, mediawijsheid, kritisch denken, omgaan met emoties en doorzetting.

‘Skills voor het leven’ als concept past ook in een verhaal van levenslang leren omdat onze leerlingen deze vaardigheden gedurende de rest van hun leven blijven ontwikkelen en bijschaven.

Op sociale media gebruiken we de hashtag #skills voor het leven. Het is de kapstok voor alle verdere communicatie rond onze projecten en initiatieven.