Biodiversiteit & dikketruiendag: een wedstrijd van MOS (Milieuzorg Op School)

04 feb 2020

Het thema van dikketruiendag 2020 op 11 februari is: ‘meer biodiversiteit helpt het klimaat’. Natuurlijk doet ook GO! Handelsschool Aalst weer mee.

Onze planeet is één grote levende machine, waarin alle onderdeeltjes samenhangen. Om goed te blijven draaien heeft ze zowel planten, kleine organismen, insecten als dieren nodig. Als er te veel planten en dieren uitsterven, dan vallen er te veel tandwieltjes uit onze levende machine. We spreken dan van een groot verlies aan biodiversiteit en daardoor raakt ook het klimaat helemaal uit balans. Ook als school kunnen we ons steentje bijdragen in het behouden en versterken van de biodiversiteit. Ons MOS-team doet dit door te zorgen voor vergroening op school: de voorbije jaren werden er heel wat bomen, bloemen en klimplanten gezet.

Ook tijdens de jaarlijkse Fata MOSgana-week (dit jaar van 20 tot 24 april) zal er weer gewerkt worden rond biodiversiteit op school.

Het MOS-team (Milieuzorg Op School) organiseert deze week een wedstrijd waarbij we het dragen van een dikke dierentrui of onesie combineren met het uitleg geven over hoe belangrijk biodiversiteit is.

Meer informatie over onze MOS-projecten vind je op www.handelsschoolaalst.be. Informatie over dikke truiendag en biodiversiteit vind je op www.dikketruiendag.be.

#skillsvoorhetleven
#MOS #MilieuzorgOpSchool