Wereldwaterdag: een samenwerking met het MOS-team, leerlingen uit alle klassen en verschillende vakken

24 mrt 2021

22 maart is het Wereldwaterdag. Op school werken leerlingen en leerkrachten vakoverschrijdend samen om te leren hoe belangrijk en urgent de waterproblematiek is.
De leerlingen van 6 Onthaal & Public Relations schreven de teksten en maakten de posters om naar de leerlingen, collega’s en ouders te sturen.

Gemiddeld gebruikt een Belg zo’n 100 liter kraantjeswater per dag. Via onze consumptie gebruiken we echter véél meer water, nl. gemiddeld 7 400 liter water per persoon per dag. We gebruiken water immers niet alleen ‘direct’ als drinkwater, om te koken, ons te wassen,… Ook ‘indirect’ gebruiken we water, om alle goederen en diensten die we consumeren te produceren.
Met Mos (Milieuzorg Op School) willen we ons mee achter de actie scharen van Join for water: om het enorme watergebruik dat kledij veroorzaakt onder de aandacht te brengen. ( http://www.wereldwaterdagatschool.be/doe-mee.php )

Samen met alle leerlingen en leerkrachten, ouders en collega’s willen we graag dat we allemaal
– weet hebben van het begrip ‘watervoetafdruk’ en van het verborgen waterverbruik van producten.
– duurzamer omgaan met water in het algemeen.
– nog draagbare maar weinig gedragen t-shirts naar de school te brengen om naar de Kringwinkel te brengen: doel min. 50 T-shirts verzamelen = 500 badkuipen water gespaard!
– aansporen tot hergebruik: neem eens een kijkje in een kringwinkel of daar ook geen leuke kledij te kopen valt…

Op 30 maart nemen we dan een foto van alle t-shirts die zijn binnen geleverd, we maken een foto om deel te nemen aan de wedstrijd. #iedereenwaterdrager en bezorgen ze aan de kringwinkel.

Help jij mee samen die doelen te halen?