Erasmus+: SALES-project 2023


In het kader van het Erasmus+ S.A.L.E.S project ontving onze school in de week van 6 maart 29 buitenlandse studenten uit Bulgarije, Turkije, Tsjechië en Roemenië. Een hele week werd er gewerkt rond de vraag ‘How to start a business in sports?’
Onze buitenlandse studenten werden na aankomst op sleeptouw genomen door de leerlingen van 5/6 toerisme. Zij staken een prachtige rondleiding doorheen Aalst in elkaar en bezochten onder meer de Sint-Martinus kerk, oud hospitaal en de grote markt.
Maandag 6 maart werd het SALES-programma officieel in gang gezet. Onze gasten werden in bibliotheek Utopia stijlvol onthaald door de klas Onthaal en Public Relations. De directeur opende de zitting en Schepen Karim Van Overmeire legde daarna fijntjes het verband uit tussen Erasmus, Thomas More’s Utopia & Dirk Martens. De gasten stelden zichzelf en hun scholen voor, en onze directie informeerde hen over de organisatie van het onderwijs in Vlaanderen en Aalst. Na het officiële gedeelte en een stukje Aalsterse vlaai bij een kopje koffie werd de jacht geopend in de bibliotheek: de jacht op boeken over het eigen land. De vondsten werden dan voorgelegd aan de anderen. Het bleek een boeiende manier om elkaar wat beter te leren kennen.
De buitenlandse gasten werden wegwijs gemaakt in onze school en deden talloze activiteiten zoals volksspelen, een Business Plan opstellen, sporten. Onze gidsen van 4 Toerisme namen hen mee naar de historische steden Gent en Brugge, waar ze ook kennis mochten maken met ons typisch Belgisch weertje. Ze kregen net genoeg te zien vanonder hun paraplu en te horen om te weten: hier willen en moeten we absoluut nog eens terugkomen.
De leerlingen van 3 en 4 OR nodigden uit voor de receptie, waar nog even tijd was voor een uitgebreid afscheid. Intussen zijn alle gasten weer veilig en wel thuisgekomen, en een hele fijne herinnering rijker.

De verhalen vanuit het perspectief van onze gasten vind je op volgende pagina: https://www.facebook.com/primmat.erasmus

En op de pagina’s van de deelnemende scholen zelf: