Erasmus+: SALES-project

17 mei 2022
Jaarlijks vieren we op 9 mei de Dag van Europa, waarbij we aandacht hebben voor vrede, eendracht en engagement in Europa. Wij zijn als eTwinningschool en Erasmus+ school uiteraard van de partij.
Voor het Sales-project(Students Actively Learning Entrepreneurial Skills) spraken de leerlingen en leerkrachten die naar Roemenië trekken om er de opstart van IT-bedrijfjes te bekijken, met de partnerlanden af. Online maakten ze al ken is met elkaar en met de activiteiten die ze er kunnen verwachten.
Op 15 mei was het dan zover: Alexandru, Glenn, Maison, Anton, Tristan en Milan vertrokken onder begeleiding van leerkrachten Ann Vereecke en Lobke Van Impe naar Roemenië om er te bestuderen hoe start-ups in de IT-sector bekeken en begeleid worden, ze gaan er een businessplan leren kennen en zelf maken, en uiteraard zullen ze ook de cultuur en geschiedenis van Roemenië beter leren kennen.
De 2de uitwisseling van het SALES-project (Students Actively Learning Entrepreneurial Skills) is dus echt van start gegaan! Je kan hun avonturen via onze sociale media kanalen op de voet volgen.
Onze visie op Erasmus is de volgende: wij willen alle leerlingen tussen het 3de en 5de jaar een uitwisselingsproject laten beleven, en de laatstejaars de kans geven om te solliciteren voor een buitenlandse stage.