Fata MOSgana 2022

17 mei 2022
Na 2 jaar was het eindelijk weer zover: Fata MOSgana is er weer! Een week waarin milieubewustzijn, gezondheid, beweging en engagement centraal staan. Ons MOS-team, de directeur en de stad Aalst geven alle klassen 5 uitdagingen. De klas die deze het beste tot een goed einde brengt, krijgt een passende beloning.
Laten we het beste van onszelf geven om het beste uit elkaar te halen!
De uitdagingen van dit jaar:
1. Als jullie slagen in de eerste uitdaging, dan leveren we een bijdrage om de broeikasgassen te verminderen: kom dus vanaf morgen op een duurzame manier naar school.
2. We stoten ook minder CO2 uit als we de verwarming lager kunnen zetten. Dat kunnen we realiseren door te bewegen. De tweede uitdaging luidt dan ook: start om 12.40 u. in de klas elke dag van de week met een bewegingsoefening van 3 minuten doe tijdens de pauzes bewegingstussendoortjes.
3. Zwerfvuil kan de bodem vervuilen. Als 3de uitdaging daarom: hou met de klas de refter en de speelplaats een week zwerfvuilvrij.
4. De vierde uitdaging luidt als volgt: dien als klas samen met je titularis een originele klasfoto in een MOSthema in.
5. De vijfde uitdaging sluit hierbij aan: promoot met de klas de MOS-activiteiten van de school. Wees inventief, plaats een filmpje op sociale media, strik een BV, kom in een radioprogramma…
6. Uitdaging van Stad Aalst: ontwerp een natuur- en mensvriendelijke zone in de binnentuin waar biodiversiteit centraal staat. Creëer een plek waar vogels, bijen, vlinders en andere insecten een thuis vinden. Denk ook aan de bijhorende planten en bloemen. Dankzij hulp van de stad Aalst zullen we het winnende ontwerp ook echt kunnen realiseren!
6 Toerisme, 5 en 6 Secretariaat – Talen en 6 Onthaal & PR kozen onze binnentuin en picknickheuvel om hun MOS-klasfoto te maken. Misschien zien deze plekjes er na de uitdaging van de stad Aalst ‘ontwerp een groen plekje op school dat wij kunnen uitvoeren’ er veel fleuriger en kleurrijker uit!