Opleiding Boekentroef! door het Lezerscollectief in leesclub Le Club.

04 feb 2022

In leesclub Le Club (Comité Lezers Und Booklovers) konden de leerlingen en leerkrachten een opleiding tot voorlezer van het Lezerscollectiefvolgen. Dit kon omdat we deelnamen aan het Boekentroef!-project. Ook mama Marianne De Wael sloot aan en genoot van een namiddag (voor)lezen, praten over teksten en gesprekken leren voeren over deze teksten. Dankzij het Boekentroef-project kunnen wij deze opleidingen volgen, genieten van samen lezen en leren hoe we de kunst van het samen lezen kunnen overbrengen bij leerlingen en collega’s.

De leerlingen van 5 en 6 Secretariaat – Talen zullen hun voorleesskills tonen tijdens de jeugdboekenmaand in Basisschool De Krekel in Haaltert. De leerlingen uit Toerisme, Onthaal & PR en Verkoop gaan voorlezen hier op school voor jongere leerlingen.

Dankjewel, Silvie Van Oosthuyze en Jaantje Verbruggen, om voor iedereen een interessante, en ook heel mooie werkmap te maken, waaruit we de komende vooleessessies heel vel inspiratie zullen kunnen halen!

Dankzij onze deelname aan het Boekentroef-project, kregen we een mooi budget om onze leesomgeving nog leuker te maken. We kochten deze maand een koelkastje (met vriesvak voor ijsjes in de zomer) en originele boekensteunen.

In Le Club kijken we al uit
Naar vrolijk vogelgefluit
Met een ijsje in de hand
Is het lezen nog zo plezant!
Nu staat in onze koelkast voor elk
water en chocoladedrink.
Met een koekje en een scheutje melk
Gaat het lezen nog zo flink!