Opleiding Lezerscollectief in het project Boekentroef!

07 jun 2021
Dit schooljaar mochten we dankzij onze deelname aan het project Boekentroef! de opleiding ‘Samen lezen leiderschap’ van het lezerscollectief meemaken.
We werden tijdens de opleiding in de watten gelegd, met een prachtige brunchmand aan huis toen de opleiding wegens corona nog niet op normale wijze mocht doorgaan. We hebben een heleboel verhalen ontdekt om volgend jaar ook samen met onze leerlingen en collega’s ‘samen lezen’ middagen te organiseren.
Dankzij het Boekentroef-project kon leerkracht Marianne Gees deze opleidingen volgen, genieten van samen lezen en leren hoe we de kunst van het samen lezen kunnen overbrengen bij leerlingen en collega’s. Volgend jaar mag ze een leerling meenemen naar de opleidingen, zodat ook leerlingen de kunst van het samen lezen verder aan elkaar kunnen doorgeven.
Intussen hebben de leerlingen van 5 Onthaal en Public relations al hard gewerkt aan de huisstijl en de bekendheid van leesclub Le Club. In september kunnen we jullie de volledig afgewerkte leesclub voorstellen, samen met de leerlingen van Onthaal en Public Relations!