Week van de poëzie 2022

04 feb 2022
Deze week van de poëzie was een weer een specialleke hier op school: alle leerlingen waren thuis, hier en daar liep er nog een collega door de gangen of gaf online les in de klas. Gelukkig is er poëzie om iedereen te verbinden. We zagen echter wel overal poëzie: in de lessen, in workshops, op onze sociale media.
We willen graag met iedereen, leerlingen, collega’s, ouders van de poëzie in onze hobby’s genieten.
Slingert het pad wel eens en rinkel je met je fietsbel? Fiets je af en toe eens verkeerd? Dan kan je misschien extra genieten van dit mooie gedicht van Stijn De Paepe. Je vindt het in onze Teams Class en in Le Club. Voor de sporters hebben we een Strava-groepje gemaakt. Want een gezonde geest zit in een gezond lichaam en sporters beleven meer, nietwaar? Wandel je langs schone plekjes? Zit er poëzie in je fietsroute? Post het in de groep! https://www.strava.com/clubs/846144
Utopia plaatste weesgedichten op vele ramen in de stad, en ook op het onze aan het Keizersplein. Spring op je fiets en rijd even lang het Keizersplein, en geniet van het gedicht van Nele Buyst.
Op dinsdag organiseerden de leerlingen van 5 en 6 Secretariaat – Talen een digitale workshop over poëzie voor de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van Basisschool De Krekel in Haaltert.
We sloten de week van de poëzie af met de opleiding Boekentroef! van het Het Lezerscollectief, zodat ook onze leerlingen voor en met elkaar kunnen gaan voorlezen.