Wereldwaterdag 2022

22 mrt 2022
Wereldwaterdag 2022 op de Handelsschool Aalst: de leerlingenraad bezorgde ons volgend vrolijk makend bericht!
Voor Wereldwaterdag 2022 heeft onze school besloten om iets speciaals te doen! Wij hebben nu ons eigen waterkraantje waar iedereen zijn fles water gratis kan opvullen, want iedereen heeft recht op water en gelijke kansen.
Na een lange tijd is het idee van de leerlingenraad werkelijkheid geworden: een watertapkraantje dat toegankelijk is voor de hele school. We zijn daarom ook heel trots op ons “waterkraantje”. Het was een project van lange duur omdat er tot tweemaal toe chemische analyses zijn gebeurd van het leidingwater om te zien of dit weldegelijk voldeed aan de criteria van drinkwater. Uiteraard heeft onze prachtige school ervoor gezorgd dat dit water niets minder dan het beste van het beste is voor leerlingen en personeel.
Nu hebben we toegang tot gefilterd en gekoeld drinkwater, iets waar wij als school trots op zijn!
Waarom hebben we gekozen voor dit kraantje? Wel, drinkfonteintjes zijn tegenwoordig niet meer zo populair als vroeger omdat tapkraantjes veel hygiënischer zijn. Het zal bijdragen aan de gezondheid van leerlingen en collega’s. Het MOS-team (Milieuzorg Op School) is voor de Handelsschool heel belangrijk: zorg dragen voor het milieu één van de kernwaarden van deze school. Door onze actie voor Wereldwaterdag kunnen we niet alleen iedereen voorzien van heerlijk fris water op elk tijdstip van de dag, maar kunnen we er ook voor zorgen dat er minder plastic gebruikt wordt.
Zo ziet u maar, ons leuke kraantje heeft alleen maar voordelen. We verheugen ons erop om met z’n allen te genieten van onze nieuwe aanwinst en we bedanken iedereen die heeft meegeholpen!
Dan wensen wij u nog een fijne Wereldwaterdag namens GO! Handelsschool Aalst en iedereen die dit project mogelijk heeft gemaakt!